Morgen kan het anders!

 

Iedereen heeft wel eens zo’n moment waarop hij denkt: "Kan het niet anders...?" Vaak zit je vast in processen of visie waardoor je mogelijkheden uit het oog verliest. Stel jezelf dan eens de vraag “hoe kan het anders”. Dit zorgt ervoor dat je continu scherp blijft in de manier van aanpak en het optimaliseren of veranderen van je processen. Het zijn vaak de kleine veranderingen die zorgen voor een grote impact in je bedrijf of bij jou als ondernemer.

Goede positionering

Het begint al bij de start. Wanneer jij van plan bent een eigen bedrijf te starten is het belangrijk dat je een plan maakt dat onderscheidend is. Het is ook belangrijk dat je jouw positionering in de markt verdedigt door zaken anders te benaderen en te gaan schrijven vanuit de klant in plaats vanuit je product of dienst. Je gaat ontdekken dat je plan uniek is en dat het past bij jouw als ondernemer.

Scherpe vragen (laten) stellen

Tijdens het ondernemen ben jij als ondernemer steeds bezig met alles in en om je bedrijf. Tientallen processen moet je managen en dat doe je dit vaak op de automatische piloot. Logisch, het ondernemerschap is al moeilijk genoeg, dus wat makkelijk gaat daar denken we niet meer over na.

Daar zit een groot gevaar in. Bijvoorbeeld dat je producten of diensten gaat verkopen die niets meer toevoegen aan je oorspronkelijke doelstelling. Waarom doe je het dan eigenlijk zo? Het helpt om jezelf die vraag te stellen. Dan kom je tot de ontdekking dat sommige werkzaamheden niet meer zo efficiënt zijn, of juist hoe je deze werkzaamheden meer in de spotlights kunt zetten.

Je kunt jezelf veel vragen stellen, maar nog veel beter is het om een ander naar je bedrijf te laten kijken. Iemand die scherpe vragen stelt en je confronteert met je eigen uitspraken en hoe je nu als bedrijf naar buiten treedt. Door een objectieve kijk in de keuken bij jou als ondernemer of in jouw bedrijf/organisatie, zorg je er namelijk voor dat processen of werkzaamheden die voorheen in beton waren gegoten, toch anders kunnen worden geregeld.

Veranderen gaat niet alleen om een financieel rendement. Veranderingen zorgen ook voor uitdaging, werkplezier, energie en rust. Kortom, voor elk bedrijf of voor elke starter is het omdenken hét medicijn voor verbetering.

Morgen kan het anders

“Morgen kan het anders” is ons thema voor 2022. Wanneer we de zin ontleden of verduidelijken zal je begrijpen waarom we voor deze opzet hebben gekozen.

Morgen – Heel bewust kiezen we om verder te kijken, maar wel dichtbij. Je moet er zelf ook klaar voor zijn om te willen veranderen en het advies van externen ter harte kunnen nemen. Want die moet je vervolgens zelf omzetten naar een actie. Morgen is het moment dat je de beslissing neemt om het anders te doen, terwijl je vandaag de beslissing hebt genomen om te willen veranderen.

Is morgen dan geen afstel of uitstel? Dat kan misschien gebeuren wanneer je zelf geen regie neemt over de verandering. Maar wij kunnen jou erbij helpen. Onze adviseurs helpen jou om de stap te maken in het tempo dat jij wilt en helpen het proces te structureren en te optimaliseren.

Kan het – Ja het kan! Al is het woordje KAN niet dwingend, onze adviseurs van VuurKracht zullen je inspireren en motiveren om te veranderen of zaken anders aan te pakken. Het is dus vrijblijvend en daarom is er niet gekozen voor doe ik het anders, al gaan wij daar natuurlijk wel voor.

Anders – Anders is de mogelijkheid voor een andere benadering, waar je de voors en tegens tegen elkaar afweegt. Door dit inzichtelijk te maken wordt je bewustwording getriggerd. Adviseurs, collega’s familie of je gezin denken mee, vaak vanuit een andere invalshoek, met als gevolg verrassende mogelijkheden. We spreken ook wel over laag hangend fruit: snelle veranderingen door kleine wijzigingen. De impact is vaak hoog, soms kost het even energie maar het levert heel veel op.

Omdenken als ondernemer

Wat we hierboven hebben omschreven is de kracht van omdenken. VuurKracht adviseurs hebben veel ervaring in het begeleiden van dit soort processen. Van eenmalige clinics tot een structurele manier van het leren omdenken. Wie wil nu niet veranderen? Of je gedragsstijl nu zegt dat je het snel of liever gedegen voorbereidt, stapje voor stapje of compleet onderbouwd, iedereen houdt van vernieuwing en resultaat.

Om de eerste stap te maken met jou, jouw organisatie of bestuur, nodigen wij jou uit om te stappen in “De Wereld van Verschil”. Dit is een super leuke teambuildingtool om te starten met het omdenken. Vervolgens definiëren we de doelen die gerealiseerd moeten worden, zodat er gestart kan worden met de verandering. In overzichtelijke stappen wordt het veranderproces in kaart gebracht, met indicatoren zodat je ook kan meten waar je staat in het proces.

Kortom, wil je verbeteren, meer omzet, meer energie, meer rust in je organisatie, loyale klanten, maximaal rendement, besparen op kosten, duurzaam ondernemen, circulaire impuls maatschappelijk draagvlak  of gewoon minder stress en meer plezier, zeg dan hardop: “Morgen kan het anders!”

De eerste stap kun je al regelen: neem contact op met VuurKracht en laat je inspireren in een vrijblijvend gesprek.

Kom eens een kop koffie drinken!

Zij gingen jou al voor