Maak je bedrijf verkoopklaar

Je hebt jarenlang gebouwd aan je bedrijf. Ooit komt er een moment dat je de sleutels wilt of moet overdragen. 

Jouw bedrijf is jouw trots. Een van de belangrijkste elementen is dat je bedrijfs-DNA overgedragen wordt. Je wilt graag dat de nieuwe eigenaren dit verder gaan uitbouwen. Of dat ze met respect voor de historie van het bedrijf hun eigen koers gaan varen. 

Bij het verkoopproces aan zoon of dochter, nieuwe kopers of een fusie komen heel veel verschillende aspecten kijken: emotioneel, operationeel, financieel en fiscaal. Dit proces kost tijd, veel meer tijd dan de meeste ondernemers denken. Begin dus op tijd om een plan van aanpak te maken en je hierin deskundig te laten adviseren.

VuurKracht kan zowel de verkopende partij als kopende partij hierin begeleiden. We brengen de processtappen in kaart en stippelen de route naar de overdracht gedetailleerd uit.

Juiste planning

Het verkopen van je bedrijf is meer dan alleen een economische transactie. Het afstand doen van iets wat je hebt opgebouwd is een emotioneel proces. Dit wordt vaak onderschat.

Een gedegen voorbereiding, tijd nemen en de juiste beslissingen op het juiste moment zorgen ervoor dat je afstand kan nemen. Zo worden zowel het zakelijke als het emotionele proces goed gemanaged.

Wel of niet investeren

Een veel gemaakte denkfout is niet meer investeren in je bedrijf, omdat je het toch gaat verkopen. Jouw bedrijf bedrijfsfit houden is echter het allerbelangrijkste. Investeringen moeten verantwoord zijn en bijdragen aan je doelen. Afhankelijk van de gestelde doelen, is investeren voordat je gaat verkopen meestal gezond en positief voor de verkooptransactie.

Een verkoopprijs van je bedrijf bestaat uit heel veel elementen, maar een van de belangrijkste is hoe fit je bedrijf is. Een koper heeft niets aan apparatuur die al ruim is afgeschreven en niet meer voldoet aan de gestelde toekomstdoelen. De kopers zullen hier rekening mee houden, dat is een teken van goed ondernemerschap en een goede voortzetting van jouw bedrijf. Maar het heeft natuurlijk ook gevolgen in de overnameovereenkomst.

Waarom VuurKracht?

VuurKracht ondersteunt en daagt uit. We zijn ook jouw stok achter de deur om je plannen te verwezenlijken. Vooral helpen we je met álle facetten die bij het verkopen van overdragen van een bedrijf komen kijken.

Wil je meer weten vraag dan de informatie aan!

Zij gingen jou al voor