DISC - Groeien als team  met de Wereld van Verschil

Gemakkelijker doelen behalen, elkaar beter begrijpen, beter samenwerken en meer plezier hebben met elkaar, dat wil je als team én bedrijf. Deze resultaten en meer, kun je boeken met onze trainingen  De Wereld van Verschil.

In deze training dagen wij teams uit om hun eigen gedragsstijl en die van hun teamleden te ontdekken. Op interactieve, speelse en humoristische wijze leren deelnemers in drie dagdelen hoe zij omgaan gaan met anderen, wat hun leiderschapsstijl is, wat hun sterke punten en ontwikkelpunten zijn, maar ook hoe anderen hen kunnen zien en ervaren.

 

De Wereld van verschil is een tool ontwikkeld door MapsTell, een toonaangevende organisatie op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Deze interactieve test, waarin gebruik wordt gemaakt van de DISC methode, neemt deelnemers mee op een boeiende ontdekkingsreis door middel van een metaforische landkaart. Door het beantwoorden van vragen over voorkeuren, gedrag en denkstijlen, creëert de vragenlijst een unieke kaart die de persoonlijkheid en het potentieel van deelnemers weerspiegelt.

Deze test geeft inzicht in sterke punten en ontwikkelgebieden. Deelnemers zullen ontdekken welke denkstijlen en gedragspatronen de unieke kaart van de deelnemers vormen en hoe deze van invloed zijn op het dagelijkse leven, relaties en werk. Dit inzicht stelt deelnemers in staat om bewuste keuzes te maken en je persoonlijke groei te stimuleren.

Daarnaast bieden de resultaten de mogelijkheid voor deelnemers om zichzelf beter te begrijpen en te waarderen. Door te ontdekken hoe iedere persoonlijke kaart zich verhoudt tot anderen, kan elke deelnemer effectiever communiceren, samenwerken en leiding geven. Als deelnemer zal je merken dat je relaties verbeteren en dat je succesvoller wordt in je professionele en persoonlijke leven. 

 

Hoe zien de workshops eruit?

 

MapsTell Vragenlijst

Elke deelnemer vult voorafgaand aan de eerste trainingsdag individueel een vragenlijst in. Deze vragenlijst is gebaseerd op het DISC-model en geeft inzicht in de gedragsstijl van deze persoon.

 

Eerste workshop – Erkennen van gedrag

In de eerste workshop staat het erkennen van de eigen gedragsstijl centraal. Als eerste gaan we dieper ingegaan op het onderdeel perceptie. Hoe zie jij de wereld en hoe kijkt iemand anders naar de wereld? Hoe kan het dat jij iets totaal anders ziet dan een ander in dezelfde afbeelding.  Deelnemers krijgen door middel van leuke interactieve oefeningen inzicht in hun eigen gedragsstijl en die van anderen. Zo leren ze over de verschillende gedragsstijlen die er zijn en de kenmerken daarvan. Door middel van grappige en prikkelende voorbeelden worden stereotyperingen neergezet, welke later weer worden genuanceerd. Ook ontvangen deelnemers hun eigen personal map met bijbehorende routekaart, gebaseerd op de resultaten uit  de test. Deze routekaart helpt de deelnemer op zijn reis naar het optimaal benutten van talent, betere samenwerking, effectieve teams tot het realiseren van organisatiedoelstellingen.

 

Tweede workshop – Herkennen van gedrag

In de tweede workshop staat het herkennen van gedrag centraal. Als iemand zijn eigen stijl en voorkeuren helder heeft, kan hij of zij hier ook bewust op gaan sturen, situaties juist wel of niet opzoeken of een stijl wel of niet inzetten. Daarnaast leert de deelnemer ook gedragsstijlen bij anderen herkennen.

Als je deze stijl herkent, kun je hierop anticiperen en effectief reageren  voor een beter resultaat. Wij bereiken dit door theorie te koppelen aan praktijkvoorbeelden en interactieve oefeningen. Deelnemers gaan samen aan de slag en verdiepen zich in de gedragsstijlen van een ander. Op een positieve manier gaan ze de dialoog met elkaar aan, met als doel elkaar beter te leren begrijpen. Het resultaat na deze tweede workshop is dat samenwerkingen en communicatie binnen het team zullen verbeteren.

 

 

 

Derde workshop – Verbinden

De derde workshop staat in het teken van verbinden. Deelnemers zich daadwerkelijk  te verbinden met groepen en teams.

“Je kunt het gedrag van anderen niet veranderen, maar wel beïnvloeden door jouw gedrag aan te passen aan de groep of het team waar je deel van uitmaakt”.

In de derde workshop kijken we naar de verschillende gedragsstijlen die er in het team aanwezig zijn en hoe deze elkaar kunnen versterken. Teamleden worden door middel van hun gedragsstijlen verbonden aan teamdoelstellingen en zijn nu in staat om samen met elkaar de gestelde doelen te behalen, elkaar beter te begrijpen en bovenal ook meer (werk)plezier met elkaar te hebben.

 

Wat zijn de mogelijkheden?

Onze trainingen kunnen zowel op locatie plaatsvinden als bij VuurKracht. Daarnaast is het ook mogelijk om de workshops af te nemen in combinatie met lunch of diner. De kosten zijn afhankelijk van groepsgrootte, locatie en eventuele upgrades. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor jouw bedrijf/team.

 

Hoe hebben anderen onze trainingen ervaren?

"Door deze training heb ik veel inzicht gekregen in mijn zelfbeeld en de beleving van anderen."

"Confronterende training (op een leuke manier) en heel informatief."

"De methode is heel beeldend."

"Ik kan deze training goed gebruiken in de samenwerking binnen ons team en de rest van de organisatie."

"De training werd door de trainers op een speelse manier en met humor gegeven."

 


Onze ervaren trainers zijn gecertificeerd door MapsTell en zijn gespecialiseerd in persoonlijke ondernemerscoaching en het naar grote hoogte te stuwen van teams.

Wil je meer weten vraag dan de informatie aan!

Zij gingen jou al voor