DISC & De Wereld van Verschil

De Wereld van verschil is een tool ontwikkeld door MapsTell, een toonaangevende organisatie op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Deze interactieve test, waarin gebruik wordt gemaakt van de DISC methode, neemt je mee op een boeiende ontdekkingsreis door middel van een metaforische landkaart. Door het beantwoorden van vragen over je voorkeuren, gedrag en denkstijlen, creëert de vragenlijst een unieke kaart die jouw persoonlijkheid en potentieel weerspiegelt.

Het geeft je inzicht in je sterke punten en ontwikkelgebieden. Je zult ontdekken welke denkstijlen en gedragspatronen jouw unieke kaart vormen en hoe deze van invloed zijn op je dagelijkse leven, relaties en werk. Dit inzicht stelt je in staat om bewuste keuzes te maken en je persoonlijke groei te stimuleren.

Daarnaast bieden de resultaten de mogelijkheid om jezelf beter te begrijpen en te waarderen. Door te ontdekken hoe jouw persoonlijke kaart zich verhoudt tot anderen, kun je effectiever communiceren, samenwerken en leiding geven. Je zult merken dat je relaties verbeteren en dat je succesvoller wordt in je professionele en persoonlijke leven. 

Klik op onderstaande button, maak je account aan, doe de test en ontvang een gratis filmfragment speciaal gericht op jouw gedragsstijl.

 

DISC & de wereld van verschil gebruiken binnen organisaties

Het gebruik van de Wereld van Verschil van MapsTell binnen teams in organisaties biedt talloze voordelen en kan een waardevolle tool zijn voor het verbeteren van de samenwerking en communicatie. Hier zijn enkele redenen waarom het gebruik van deze tool jouw en je organisatie naar nieuwe hoogtes kan brengen. 

  1. Inzicht in diversiteit: De Wereld van Verschil van MapsTell biedt teams de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de verschillende persoonlijkheden, communicatiestijlen en gedragsvoorkeuren binnen het team. Door te begrijpen hoe teamleden verschillen in de manier waarop ze informatie verwerken, beslissingen nemen en met anderen omgaan, kunnen teams effectiever samenwerken. Het vergroot het begrip en vermindert miscommunicatie en conflicten.

  2. Teamdynamiek verbeteren: Door het gebruik van de Wereld van Verschil kunnen teams de dynamiek verbeteren en de sterke punten van elk teamlid benutten. Het stelt teamleden in staat om te begrijpen hoe ze het beste kunnen samenwerken, hoe ze elkaars vaardigheden en talenten kunnen aanvullen en hoe ze eventuele zwakke punten kunnen compenseren. Dit leidt tot een betere taakverdeling, efficiëntere processen en verhoogde productiviteit.

  3. Effectieve communicatie: Het begrijpen van de verschillende communicatiestijlen binnen het team is essentieel voor effectieve communicatie. De Wereld van Verschil biedt inzicht in hoe mensen informatie verwerken en hoe ze het liefst met anderen communiceren. Hierdoor kunnen teamleden hun communicatiestijl aanpassen aan die van anderen, wat de communicatie bevordert en de kans op misverstanden vermindert. Het helpt ook bij het oplossen van conflicten en het opbouwen van goede werkrelaties.

  4. Betere besluitvorming: De diversiteit binnen teams is waardevol bij het nemen van beslissingen. Door gebruik te maken van de Wereld van Verschil kunnen teams de verschillende perspectieven en denkstijlen van teamleden benutten. Dit leidt tot een bredere kijk op problemen, een betere analyse van mogelijke oplossingen en betere besluitvorming. Het stimuleert creatief denken en innovatie binnen het team.

  5. Teamontwikkeling en groei: De Wereld van Verschil kan ook worden gebruikt als een instrument voor teamontwikkeling en groei. Door teams bewust te maken van hun sterke en zwakke punten, kunnen ze gerichte inspanningen leveren om zich te verbeteren. Teamleden kunnen hun individuele competenties ontwikkelen en tegelijkertijd werken aan het versterken van de teamdynamiek. Dit bevordert een positieve werkomgeving en helpt teams om hun doelen te bereiken

 

VuurKracht heeft meerdere gecertificeerde MapsTell trainers. Zij kunnen je helpen om bovenstaande doelen te realiseren binnen jouw organisatie. Wil je hier meer over weten? Klik dan op onderstaande button of vul direct ons contactformulier in onder aan deze pagina. 

Neem contact op

Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
Zij gingen jou al voor