Lekker ondernemend de Podcast

In Lekker Ondernemend de Podcast nemen onze adviseurs Nick en Niels je mee in de wereld van ondernemerschap. Iedere aflevering bespreken zij, samen met een gast, op een toegankelijke manier over de verschillende aspecten die in het ondernemerschap aan bod komen. Laat je inspireren, motiveren en amuseren door mooie ondernemersverhalen. 

Alle opnames van Lekker Ondernemend de Podcast zijn hieronder te beluisteren. Ook zijn ze te beluiteren via Apple Podcasts en Spotify. Veel Luisterplezier!

 

 

Peter de Graaf van Phil & Flo - Over Werk/Privébalans als ondernemer

Waar veel ondernemers enigszins door kunnen slaan in het werk, weet Peter duidelijk zijn grenzen te bewaren. Naast zijn leven als ondernemer, maakt hij veel tijd vrij voor zijn gezin, vrienden, leuke dingen en vakanties. In deze aflevering vertelt Peter zijn tips en tricks over succesvol ondernemen en tegelijkertijd genieten van alle andere mooie dingen die het leven de bieden heeft. 

Rick van Geloven van Belieff - Over productontwikkeling en automatisering

Als niet super getalenteerde voetballer had Rick de pech dat hij vaak op de bank mocht plaats nemen. Los van dat hij daar al niet zo blij mee was, kreeg hij ook nog eens ontzettende last van de kou. Tegen de tijd dat hij eindelijk binnen de lijnen mocht treden, was hij al helemaal verkleumd. Dit bracht hem op het idee om dekens te ontwerpen voor sporters in de dug-out.
Waar het talent hem als voetballer ontbrak, bleek het in grote mate aanwezig in Rick als ondernemer.

Zijn creatieve ideeën, doorzettingsvermogen en energieke drive hebben ertoe geleid dat zijn de dug-deken inmiddels door 27 profclubs in Nederland worden gebruikt. Ook internationaal timmert Rick al aardig aan de weg met een breed assortiment (met veel meer dan alleen dug-dekens) 

In deze aflevering van Lekker Ondernemend de Podcast gaat Rick dieper in op productontwikkeling, het automatiseren van processen, niet opgeven en een gebeurtenis die hem bijna zijn bedrijf heeft gekost.

Robert en Erwin Hoekstra - Over samenwerken met familie en het gebruik van een CRM systeem

Voor deze aflevering gingen Nick en Niels get gesprek aan met de broers Erwin en Robert Hoekstra. Zij zijn de eigenaren van het marketingbureau Brandmerck. Twee andere broers van hen zijn ook werkzaam binnen het bedrijf. Een echt familiebedrijf dus.

Samenwerken met familie kan ontzettend mooi zijn, maar het is ook zeker niet zonder gevaar. In dit gesprek vertelden Erwin en Robert over het geheim van een goede samenwerking. Daarnaast vertelden Erwin en Robert hoe belangrijk het CRM systeem Teamleader is geweest voor het succes van hun onderneming. 

Victor Huiting van Rivercloud - Over LinkedIn 

In deze aflevering hadden Nick en Niels het genoegen met Victor Huiting, één van de early adaptors van LinkedIn. Na het eerste gebruik was hij al verkocht en een paar jaar later heeft hij van LinkedIn zijn werk gemaakt. In deze aflevering neemt Victor je mee in de wereld van LinkedIn en hoe hoe jij dit platform effectiever kan inzetten als ondernemer.

Ook vertelt Victor over hoe belangrijk het is om soms even uit te zoomen en te reflecteren op je bezigheden, om vervolgens weer in te zoomen en door te knallen. 

Marsha Boes - Over ondernemen in je studententijd en haar eigen PR Bureau

In deze aflevering vertelt Marsha over hoe ze al op jonge leeftijd begon als ondernemer. Waar veel van haar klasgenoten nog in de Albert Heijn werken, runt Marsha al haar eigen PR Bureau. Op een vrolijke, enthousiaste en energieke manier geeft ze je alle ins en outs van haar ondernemersreis.

Wolter van der Weide van Daar-Om - Over Online Marketing en het belang van een vitaal team

Wolter is, samen met zijn compagnon, eigenaar van Daar-om, Daar-so, Het Neefje van en Dubbel-Dwars. In deze aflevering gaan we dieper in op marketing en sales, maar voornamelijk op het belang van een vitaal team. Wolter hecht veel waarde aan fysiek en mentaal gezonde medewerkers en doet dan ook alles om hier een steentje aan bij te dragen. Niks is te gek en Wolter gaat hier dan ook behoorlijk ver in. 

Ferry en Wouter van de Samen Sterk Gym - Over mindset en het belang van een coach 

Ferry en Wouter kregen het voor elkaar om in drie maanden tijd hun eigen gym op te zetten. Zij nemen je mee in hoe het gelukt is en hoe een juiste mindset en ritme het verschil kan maken in het leven van iedereen.

Allard Nieuwenhuis van Dirty Jack over conceptontwikkeling en het belang van een sterk merk

Voor deze aflevering gingen Nick en Niels het gesprek aan met Allard Nieuwenhuis,  eigenaar van Dirty-Jack. Deze energieke ondernemer heeft na een heftige burn-out de stap gemaakt naar het ondernemerschap. Hij heeft een lange weg afgelegd van het idee naar het daadwerkelijke product. Op deze weg is hij vele hobbels tegen gekomen, maar het resultaat mag er zijn.

Dilan en Kokulan van Chocolate Company en Pure

In deze eerste aflevring van Lekker Ondernemend de Podcast gaan Nick en Niels het gesprek aan met Dilan Jayanthan en Kokulan Jesuthasan van Pure en Chocolate Company Groningen. Samen hebben ze het in tijden van corona voor elkaar gekregen om twee succesvolle horecazaken uit de grond te stampen. De opname staat in het teken van het starten van een onderneming, de juiste mindset, het behouden van goed personeel en toewerken naar hun grote droom.

Zij gingen jou al voor