Reorganisatie / Cultuurverandering

Welkom bij VuurKracht, dé drijvende kracht achter succesvolle reorganisaties en cultuurveranderingen! Wij zijn toegewijd aan het optimaliseren van jouw organisatieontwikkeling, het versterken van leiderschap en het bevorderen van effectieve teamwork. Stap voor stap begeleiden wij je door het doorbreken van managementlagen, het naadloos implementeren van programma's en het grondig analyseren van je huidige cultuur. Ontdek op maat gemaakte oplossingen die niet alleen prestaties verbeteren, maar ook de kern van reorganisatie en cultuurverandering omarmen. Kies voor VuurKracht en transformeer je organisatie naar een toekomst vol groei en succes. De sleutel tot verandering begint hier!

We passen onze trajecten aan de behoeften van je organisatie aan, variërend van enkele maanden tot meerdere jaren. In de basis zien de trajecten eruit zoals hieronder beschreven.

 

Cultuurverandering en -ontwikkeling

Het traject is opgedeeld in twee programma's: leiderschapsontwikkeling en teamontwikkeling. Leiderschapsontwikkeling richt zich op het versterken van het managementteam en het bevorderen van leiderschapskwaliteiten. Teamontwikkeling richt zich op het verbeteren van teameffectiviteit en het aanpakken van doelen, verantwoordelijkheid, betrokkenheid en constructieve conflicten.

Leiderschapsontwikkelingsprogramma:

Ons leiderschapsontwikkelingsprogramma is gericht op het versterken van managementkwaliteiten, het stimuleren van samenwerking en het meten van de voortgang aan de hand van betrokkenheid en prestatie-indicatoren. Het programma omvat drie essentiële pijlers die zorgvuldig zijn ontworpen om uw managementteam te ondersteunen:

 1. Fundament van leiderschap in veranderende organisaties: Deze fase legt de nadruk op het ontwikkelen van de juiste houding, gedrag en samenwerkingsvaardigheden die nodig zijn in een snel veranderende bedrijfsomgeving. We bieden ondersteuning bij teamontwikkeling en het bevorderen van transparantie binnen het management.
 2. Groepsdynamica bij cultuurverandering: Hier voorzien we leidinggevenden van de benodigde tools en begeleiding om hun teams te ondersteunen tijdens perioden van verandering. We richten ons op het faciliteren van effectieve verandering binnen de organisatie.
 3. Teameffectiviteit en interventies: In deze fase bespreken we verschillende interventies om de effectiviteit van teams te vergroten. We bieden ondersteuning bij het aanpassen van de teamcultuur om beter aan te sluiten bij de gewenste resultaten.

Ons ontwikkelingsgerichte leiderschapscoachingstraject begint met een grondige beoordeling en omvat maandelijkse coachingsessies. We faciliteren intervisie om de uitwisseling van kennis en ervaring tussen leidinggevenden te bevorderen.

 

Teamontwikkelingstraject:

Ons teamontwikkelingstraject versterkt de teamcultuur en effectiviteit met aandacht voor vijf cruciale factoren:

 1. Doelen en resultaten: We bevorderen het stellen van meetbare doelen, inclusief SMART-doelstellingen.
 2. Verantwoordelijkheid: Teamleden worden aangemoedigd om verantwoordelijkheid te nemen voor hun bijdrage.
 3. Betrokkenheid: We cultiveren betrokkenheid via open communicatie en positieve teamcultuur.
 4. Conflicthantering: Teams leren constructief om te gaan met conflicten.
 5. Vertrouwen: We bouwen vertrouwen op door openheid, eerlijkheid en samenwerking te bevorderen.

Ons traject bestaat uit vier fasen:

 1. Teamassessment: Beoordeling van huidige teamcultuur en prestaties.
 2. Training in teamontwikkeling: Training over de vijf succesfactoren.
 3. Teamcoaching: Regelmatige coaching voor effectiviteit.
 4. Intervisie en voortgangsbewaking: Leren van andere teams en tussentijdse evaluaties voor aanpassingen.

 

Heeft bovenstaande tekst je interesse gewekt, of wil je meer weten over onze aanpak in reorganisaties en cultuurverandering. Vul dan hieronder je gegevens in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je meer weten vraag dan de informatie aan!

Zij gingen jou al voor