Jonathan Bronya, Bronya Boxing & Sportschool 

Wanneer je Joe Bronya van boks- en sportschool Bronya Boxing ontmoet, dan weet je het meteen: hier staat een bokser met een missieJoe weet door zijn meer dan 35-jarige bokservaring, dat boksen oneindig veel meer is dan een vechtsport. Daarom coacht Joe niet alleen boksers van alle leeftijden en semi-professionals, maar geeft hij ook diverse trainingen, van Bootcamp tot Boksend Opvoeden. 

 

Joe is een ervaren en gediplomeerd trainer/coach KSS3 van de Nederlandse Boksbond. Dit is het hoogst haalbare diploma dat een bokstrainer in Nederland kan halen. Daarnaast is hij een bevoegd scheidsrechter (recentelijk tot de A-klasse gepromoveerd!) en zit hij af en toe als jurylid in de commissie van de Nederlandse boksbond. Verder heeft Joe een diploma weerbaarheidstraining, uitgegeven door het NOC-NSF en onlangs behaalde hij het certificaat Boksend Opvoeden.  

Een training als Boksend Opvoeden verwacht je niet meteen bij een professionele bokser als Joe. ”Mijn ervaring met boksen is dat het volwassenen én kinderen meer weerbaar maakt. Door deze training help ik kinderen op pedagogische wijze om sterker in hun schoenen te staan. Tijdens mijn lessen zie je dat hun zelfvertrouwen in no time toeneemt. Alleen al het aantrekken van de bokshandschoenen doet ze al heel veel. Onlangs had ik een jongen in de training die gepest werd. Door mijn lessen groeide zijn zelfvertrouwen zo dat het pesten op school stopte. Zijn juf was dit ook opgevallen. Ze was hier zo blij en enthousiast over dat ze me vroeg bokslessen te komen geven op school. In de toekomst wil Joe ook probleemjongeren of jongeren met een grote maatschappelijke achterstand gaan trainen.  

 

"Toen ik besloot te starten met mijn eigen bedrijf Bronya Boxing & Sportschool, wilde ik graag advies van een professional."
Joe Bronya
Trainer

 “Met Bronya Boxing geef ik boksles aan diverse groepen: jeugd vanaf zes jaar, recreanten van af veertien jaar, gevorderden vanaf zestien jaar en een wedstrijdgroep. Vanaf 28 augustus start ik ook met een boksgroep speciaal voor vrouwen en veteranen.“ 

“Boksen kun je heel goed met kinderen doen, ook al zijn ze nog heel klein.  Ze leren tijdens de les zichzelf en anderen te respecteren. Je ziet dit groeien en dat is heel mooi om te zien.  Daarnaast leren we ze bokstechnieken en vergroten ze spelenderwijs hun uithoudingsvermogen. Kinderen die druk of gefrustreerd in de les komen, liggen op de terugweg vaak te slapen in de auto.” 

Verder bied ik trainingen aan die gecombineerd worden met boksen. Zo gaat bij het Boxing circuit vooral om krachttraining en uithoudings- en doorzettingsvermogen. We werken met kettlebells en dumbells, buikspierrollen en eigen lichaamsgewicht. Ook gaan we aan de slag met de techniek van stoten en sparren. Daarnaast geef ik bootcamps, werk ik als personal trainer en leid ik een ouder-kindgroep.   

 

“In mijn lessen ben je lekker bezig. Het is ook een mooi moment om je eventuele  problemen te vergeten en je geest tot rust te laten komen. Het is niet alleen zweten en moe worden, we maken plezier, we doen tikkertje en andere spelletjes. Als je sterker en fitter wil worden, meer zelfvertrouwen wil hebben dan moet je van de bank komen en lekker komen sporten en plezier maken. Thuis zitten is saai. Ik doe dit werk vooral vanwege de reacties van de mensen, die zeggen: “Door jou zit ik goed in mijn vel.”” 

“Ik gaf al een tijdje trainingen in Heerenveen toen ik besloot met mijn eigen bedrijf Bronya Boxing & Sportschool te beginnen.  Omdat ik graag advies hierbij wilde van een professional, vroeg ik Esther Kroon van VuurKracht mij te helpen. Esther is heel deskundig, met haar kan ik sparren over allerlei bedrijfskundige zaken. Maar het allerbelangrijkste vind ik de mentale steun die ze mij  biedt. Ze bevestigt dat wat ik doe en wil,  goed is. Daardoor voel ik me ondersteund.  

Meer weten over Joe Bronya of nieuwsgierig geworden naar zijn trainingen? Kijk dan op zijn site, Facebook of Instagram.

Bekijk de volgende cases
WerksterLeeuwarden.nl

Mirjam Keijnemans

FOUTHOUT

Meester-houtbewerker Peter van Eijsden

Zij gingen jou al voor