Een wereldverbeteraar in de schoonmaak 

“Van nature maak ik graag schoon en zie ik snel wat er nodig is én hoe ik dit systematisch kan aanpakken. Ik weet wat ik kan en dat ik iets heel schoons en moois kan neerzetten. Dat kan het beste als zelfstandige, daarom ben ik gestart met mijn eigen schoonmaakbedrijf Werksterleeuwarden.nl. 

 

“Als zzp’er werk je je uit de naad, maar je je krijgt ook de prijs die je vraagt en de waardering."
Mirjam Keijnemans

“Ik heb altijd in de zorg en schoonmaak gewerkt, bij zowel gezinnen als ouderen, hotels, campings, enz. Altijd al ben ik iemand geweest die knelpunten signaleert en aan het oplossen is. Soms voel ik me een wereldverbeteraar in de schoonmaak. Toen ik in de verzorging werkte, zag ik bijvoorbeeld dat de koelkasten nooit werden schoongemaakt.  Dat kan natuurlijk niet een plakkende deur die met moeite opengaat, straks trekt zo’n omaatje er hard aan, valt ze daardoor en breekt wat! Ik beeld me altijd in hoe het voor die sche aanpak heb, kan ik ook zo iets extra’s als een koelkast aanpakken. Ik heb het inzicht om werkzaamheden zo te rouleren dat ik elke keer iets anders even extra goed kan aanpakken, terwijl ik de gewone zaken ook doe. Ik word er heel blij van als iets vies is en als ik dan klaar ben, dat het niet alleen schoon is, maar dat het er opgeruimd en ruimer eruit ziet.”  

“En mijn grondige aanpak valt op! Toen ik op Camping Hindeloopen werkte, kwam de schoonmaakinspectie mij speciaal opzoeken. De inspecteur wilde mij de hand schudden om mij te vertellen dat ik een heel goede schoonmaakster ben. Hij zei ook: “Je bent zo goed, je moet eigen baas worden.”  

 

“Als zzp’er werk je je uit de naad, maar je je krijgt ook de prijs die je vraagt en de waardering. Zo kreeg ik onlangs een nieuwe klant, zij bleek de directeur te zijn van een grote supermarkt. Zij zag mij bij haar thuis aan het werk en was zo blij met mijn methodische en grondige manier van werken dat zij mij vroeg de kantoren, toiletten en kantine van haar bedrijf te komen schoonmaken. Ook raadde ze mij aan bij nog meer mensen uit haar netwerk.  Ik heb nu al een groot deel van mijn beschikbare uren opgevuld.” 

In juni 2019 heb ik officieel mijn eigen bedrijf opgericht, Werksterleeuwarden.nl. In mijn bedrijf kan niet alleen mijn passie voor schoonmaken kwijt, maar ook mijn creativiteit, ik heb mijn eigen logo, visitekaartje en factuur ontworpen. Nadenken over de zakelijke kant, vind ik ook leuk. Dit bespreek ik ook graag met Esther Kroon van VuurKracht. Zij is een ervaren onderneemster en helpt mij met praktische goede tips waarmee ik gelijk aan de slag kan. Vooral haar marketingtips om nieuwe klanten te werven vond ik heel handig.  Mijn administratie heb ik keurig op orde, maar Esther kijkt aan de zijlijn mee, checkt mijn btw-aangifte en denkt mee over hoe ik het beste met bepaalde zakelijke kosten kan omgaan. En… ze geeft complimenten en is heel betrokken. Dat is heel fijn.” 

Graag je huis of bedrijf door Mirjam laten schoonmaken? Of wil je meer weten over werksterleeuwarden.nl. kijk dan op haar site

 

Zij gingen jou al voor