Circustent en Straalangst

Wat hebben een circustent en straalangst met elkaar gemeen? Ze waren de onderwerpen van gesprek op het Netwerkevent van VuurKracht op dinsdag 5 april 2022. Wat dat met ondernemen te maken heeft lees je hier in het verslag van deze inspirerende avond.

In Hotel Van der Valk in Sneek stonden de drankjes klaar. Klanten en oud-klanten van VuurKracht, overige ondernemers en potentiële starters kwamen die avond bij elkaar voor inspiratie en ontmoetingen.

Circustent

Nadat de avond geopend werd door onze collega Runa, was het podium voor de enthousiaste oprichter van Circus Salto: Sander Balk.

Sander Balk en Runa van den Broek
Sander Balk en Runa van den Broek

Van kinds af aan had Sander de droom om bij het circus te gaan. Hij droomde van een grote tent met olifanten en alles erop en eraan. Het verrassingseffect, verbaasde blikken, een beleving neerzetten. Dat vond hij als kind zo mooi om te zien en wilde hij ook overbrengen met zijn eigen circus.

Een ernstig ongeluk gooide roet in het eten en de ondernemende jongeman zag zijn droom in duigen vallen. Maar tijdens zijn herstel ging hij nadenken: wat kan ik wél? Wat is realistisch? Het antwoord op die vraag kwam toen hij werd getipt op een kleine circustent die te koop stond. Met behulp van familie kocht hij de tent en hij maakte een plan voor een klein circus: Circus Salto was geboren.

Met zijn collega’s reist hij door het land, komt op scholen en laat honderden kinderen circusacts uitvoeren. Sander tovert een lach op de gezichten van kleine (en grote) kinderen. En zijn eigen glimlach is goed te zien, deze ondernemer straalt.

Straalangst

De tweede gast van de avond was Lotte Gerland de Vries. Lotte haar bedrijf is What’s Your Story en met haar trainingen, podcasts en coaching helpt zij ondernemers om hun verhaal duidelijk te krijgen en te kunnen vertellen. Lotte had veel mooie ondernemerslessen te vertellen. Waar zij echter het meest enthousiast over sprak deze avond was het thema Straalangst, waar zij met haar 'partner in crime' trainingen over geeft.

Lotte Gerland de Vries
Lotte Gerland de Vries

Wat is straalangst? Iedereen kent wel faalangst: datgene wat ons tegenhoudt als we denken aan of we wel goed genoeg zijn, de angst om te falen. Ben je daar overheen, dan ga je richting succes... of toch niet? Want wat als het wél lukt? Wat zal de familie wel niet denken?

Faalangst en straalangst komen voort uit (onbewuste) patronen waardoor je steeds weer teruggetrokken wordt. De tip van Lotte is om te onderzoeken welke overtuigingen je ervan te weerhouden om te gaan stralen.

Droom groot, begin nu

Groot dromen juichen wij toe. Fantaseren over je toekomst, over hoe het zou kunnen zijn. Dat geeft een eerste aanzet tot die stip op de horizon, die toekomst waar je van droomt. Maar het is ook goed om realistisch te zijn. Wat kun je op dit moment? Welke stappen kun je vandaag of dit jaar zetten? Wat is realistisch?

Maak het ook eens specifiek: Wat ga ik nu precies doen? Hoe ga ik dat realiseren? Wie ga ik daarbij betrekken?

Heb jij een droom, heb je een idee voor het starten of uitbreiden van je bedrijf, blijf het dan niet in je eentje doen. Betrek andere mensen bij je idee en maak een plan. Niet zomaar een plan, een dijk van een plan. Een plan dat aan alle kanten zegt: deze ondernemer gaat stralen.

Wij hebben een team vol enthousiaste collega’s die je precies door dit proces heen leiden: van een droom tot een plan waar je van gaat stralen. We helpen je met alle zakelijke vraagstukken én de mentale ondersteuning om tot actie over te gaan.

Wil je met ons sparren, neem dan contact op voor een kop koffie. 

Wil je bij het volgende VuurKracht Businessevent aanwezig zijn? Mail dan naar ondernemer@vuurkracht.nl.

Droom groot, begin klein en straal zoals nooit tevoren.

Zij gingen jou al voor