Wil je je eigen bedrijf starten, dan heb je een plan nodig. Een plan is nooit een doel op zich, maar het zorgt er wel voor dat jij alle onderdelen van je bedrijf onder de loep hebt genomen. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan.

Ook kun je anderen meenemen in jouw ondernemerschapsdroom. Bijvoorbeeld als je een lening nodig hebt, of wilt samenwerken met andere mensen of bedrijven.

Stapsgewijs je ondernemingsplan schrijven, dat doe je:

 • In je eigen tijd
 • Online
 • Met doelgerichte feedback van ervaren ondernemersadviseurs

Dat kan allemaal met VuurKracht!

Wat moet er in je bedrijfsplan staan

Een focus op een sterke doelstelling, toekomstvisie en je kwaliteiten als ondernemer zijn essentieel in je ondernemingsplan. Natuurlijk komen onmisbare onderwerpen als de ontwikkeling van je concept, je marketingplan, juridische zaken en de financiën ook aan bod.

Het is belangrijk dat het ondernemingsplan bij jou past. Jij als ondernemer staat centraal in je bedrijf. Je kunt een geweldig businessplan hebben, maar jij moet het uitvoeren.

In de online cursus ‘Schrijf je Ondernemersplan’ kun je jouw onderneming vormgeven. We nemen je stap voor stap mee in het schrijven van je businessplan. Het plan is opgedeeld in zes hoofdstukken met elk een aantal opdrachten. Onze adviseurs leggen de onderdelen van het ondernemingsplan uit in online videolessen, waarna jij iedere keer een onderdeel uitwerkt en kunt uploaden voor feedback.

Starten zonder bedrijfsplan

Sommige ondernemers starten hun bedrijf zonder enige vorm van een plan. In de praktijk zien we vaak dat zzp’ers die zonder plan zijn gestart, na een jaar amper hun kosten kunnen dekken. Ze hebben geen duidelijke doelgroep, hebben geen concept uitgewerkt, werken uurtje-factuurtje en lopen achter met hun administratie. Om maar niet te spreken van de juridische missers die we langs zien komen bij onvoorbereide zzp’ers. Zonde!

Wij zijn er dus geen voorstander van om zonder plan te starten. Je hoeft niet altijd een uitgebreid businessplan te schrijven, maar een verstandige ondernemer loopt wel alle onderdelen van een ondernemingsplan bij langs om goed voorbereid te zijn.

“Ondernemen is een vak!” En dat vak leer je in onze cursus Schrijf je Ondernemersplan.

Schrijf je Ondernemersplan, zo werkt het

In de cursus Schrijf je Ondernemersplan krijg je toegang tot onze online leeromgeving waar jij stap voor stap leert hoe je een ondernemingsplan kunt schrijven. Hiermee krijg jij als ondernemer de basis mee van alle aspecten van je bedrijf. Ook omschrijf je hoe jouw business onderscheidend is. Wij maken je voortgang inzichtelijk, bieden een stok achter de deur en ondersteunen jou waar je dit nodig hebt.

De kracht van Schrijf je Ondernemersplan

 1. 7 modules
  De cursus is opgedeeld in 7 modules. Iedere module bevat 3 of 4 flitscolleges. De input uit deze lessen heb je nodig om verschillende onderdelen van je bedrijfsplan te schrijven.
 2. Opdrachten
  Na iedere videoles lever je een opdracht in. Door deze opdracht uit te werken, werk je iedere keer een deel van je ondernemingsplan uit. In de loop van de cursus leer je dus iedere keer een stukje kennis die je meteen toepast. Zo blijf je in de doe-modus.  
 3. Voortgangstoets
  Zowel na module 1, 2 en 3 als na module 4, 5 en 6 kun je een voortgangstoets maken. Deze toets is ervoor bedoeld om samen met jou te checken of je alles goed begrepen hebt. Zijn er na de toets onderwerpen waar je nog extra uitleg voor nodig hebt, dan helpen we je daar graag bij.
 4. Stap voor stap Feedback
  Onze ervaren adviseurs geven je iedere keer feedback op je opdrachten. Zo weet je zeker dat je op de goede weg bent. Je kunt meteen door naar de volgende les.
 5. Ondernemingsplan definitief maken
  In de laatste module krijg je tips om alle opdrachten samen te voegen, de laatste dingen toe te voegen en een mooi geheel te maken van je ondernemingsplan. We hebben een voorbeeld ondernemingsplan voor je, zodat je weet hoe het er ongeveer uit kan komen te zien.

Uitbreidingsmogelijkheden

Heb je tijdens of na het volgen van de cursus schrijven van je plan behoefte om dieper in te gaan op bepaalde onderdelen? De cursus is uit te breiden! Dat is heel handig als je een complex bedrijfsidee hebt. Je kunt individuele begeleiding krijgen bij het financieel gedeelte, je kunt onze jurist om hulp vragen bij je juridische vragen, je kunt het zo gek niet bedenken.

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op voor een demo.

 

 

Wil je meer weten vraag dan de informatie aan!

Zij gingen jou al voor