Teams van Bulthuis Truck- en Traileronderdelen in beweging!

We stonden onlangs voor een spoeduitdaging: of wij binnen drie dagen een krachtige training met DISC-elementen van 1,5 uur konden organiseren om een bijeenkomst met 50 Bulthuis-medewerkers op zaterdag af te sluiten?

Bulthuis Truck- en Traileronderdelen stelde één belangrijke voorwaarde: de training moest leerzaam en leuk zijn én er moest volop ruimte zijn om lekker te kunnen lachen; want medewerkers hadden al intensieve dag achter de rug. Onze oplossing? Een dynamische teamsessie, afgestemd op het bedrijf, waarin verschillende teamaspecten worden belicht, zodat iedereen waardevolle inzichten krijgt in samenwerking, leiderschap en hoe ze als team een opdracht uitvoeren.

Elk van de 7 groepen, bestaande uit 7 of 8 medewerkers, kreeg de uitdaging om een klein mini-project uit te werken, gericht op kernwaarden, verbinding tussen hoofdkantoor en vestigingen, samenwerking en toekomstvisie. Korte evaluaties van de VuurKrachttrainers tussen de werksessies door zorgden voor directe feedback en verbetertips. Het hoogtepunt? Elk team presenteerde het project met een korte pitch aan alle collega's, waarbij het doel van veel plezier zeker werd behaald. Met korte anekdotes, visuele communicatie en een gedetailleerde analyse evalueerden we per pitch hoe de groepen de opdrachten hadden opgepakt. Dit gaf interessante inzichten in de gedragsstijlen van de teamleden en de groep als geheel en dat leiderschap bij jezelf begint. Met overweldigende positieve reacties van  Bulthuis Truck- en Traileronderdelen sloten we hun dag af.

Kortom, het was een succesvolle teamsessie die niet alleen waardevolle inzichten voor de medewerkers en het bedrijf opleverde maar ook bijdroeg aan een positieve bedrijfscultuur.

Na de teamsessie schreven wij een adviesrapport voor Bulthuis Truck- en Traileronderdelen met aanbevelingen waardoor ze nu de tools in handen hebben voor een succesvolle implementatie en verder ontwikkeling.

Wij kijken met trots terug op deze prachtige teamsessie.

Onze aanpak?
Onze opzet van teamsessies voor bedrijven is flexibel en geeft ruimte aan vervolgacties op basis van medewerkersbehoeften. Integratie van onze aanbevelingen in de bedrijfsstrategie zal leiden tot meer draagkracht binnen de organisatie om gestelde doelen te bereiken. Waardering zal een vervolg hiervan zijn, omdat ontwikkelpunten omgezet worden in acties die het werkgeluk van medewerkers bevorderen.

Wil jij ons complete aanbod van trainingen zien? Klik dan hier. In het geval van Bulthuis was het echt en training op maat. Dit kunnen we natuurlijk ook voor jouw team doen. Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat er allemaal mogelijk is. 

 

Zij gingen jou al voor