Bel VuurKracht 050 535 15 48

SLIM – Regeling

 

De SLIM-subsidie heeft als doel om leren en ontwikkelen in het mkb vanzelfsprekend te maken. Dit betekent dat in de onderneming aandacht is voor de ontwikkeling van het bedrijf en de medewerkers.

Er zijn een aantal activiteiten waarvoor je als ondernemer de SLIM subsidie kunt aanvragen. Om een beter beeld te krijgen van deze activiteiten, vind je hieronder verdere informatie. Wat kun je met de SLIM-subsidie doen?

Doorlichting van de onderneming

Waarom?

De veranderingen op de arbeidsmarkt (denk aan steeds verder gaande technologische mogelijkheden, robotisering en digitalisering) kunnen invloed hebben op de benodigde kennis, vaardigheden en organisatie-structuur van je bedrijf. Voor de strategische planning van je bedrijf, kan het nuttig zijn om eens in de zoveel tijd inzichtelijk te krijgen wat deze veranderingen betekenen voor je organisatie en je medewerkers.

Wat?

Als ondernemer kan je een subsidie aanvragen om een externe adviseur in te schakelen om je bedrijf door te laten lichten en een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan te maken, waar je bedrijf vervolgens direct mee aan de slag kan. Een scholings- en ontwikkelplan geeft inzicht in de huidige structuur van je bedrijf, de kennis en vaardigheden van je personeel en de (sectorale/regionale) omgeving waarin je bedrijf opereert. Een plan laat niet alleen de huidige stand van zaken zien, maar kijkt ook naar de gevolgen van trends zoals digitalisering, robotisering en technologisering. Hierbij is specifiek aandacht voor de verwachte benodigde kennis en vaardigheden van medewerkers. Het plan bevat een maatwerkadvies waar je bedrijf direct mee aan de slag kan.

Waarom VuurKracht?

Wij hebben diverse specialisten in dienst voor het uitvoeren van bedrijfsanalyses, opstellen van ontwikkelplannen en de implementatie hiervan. Wij bieden hierin maatwerk en gaan altijd op zoek naar de adviseur die het beste match bij jouw bedrijf.

 

 

Loopbaan- en ontwikkeladviezen

Waarom?

Om een leerrijke werkomgeving te creëren is het belangrijk om aandacht te hebben voor de loopbaan van je personeel. Welke wensen, ambities en mogelijkheden hebben je medewerkers? Hoe verhoudt dit zich tot de arbeidsmarkt? En hoe kun je hier als leidinggevende samen met de medewerker op inspelen? Om op deze vragen een antwoord te krijgen, kan je als ondernemer subsidie ontvangen om loopbaanof ontwikkeladviezen te verkrijgen voor de medewerkers in je organisatie.

 

Wat?

Om tot een loopbaan- of ontwikkeladvies te komen wordt gestart met een traject tussen een loopbaanadviseur en een medewerker. In dit traject wordt gekeken naar het huidige werk van de medewerker en het toekomstperspectief daarvan. Daarnaast worden de competenties (vaardigheden) en kwaliteiten van je medewerker inzichtelijk gemaakt en wordt gekeken welke toekomstige loopbaanmogelijkheden hij of zij heeft op de arbeidsmarkt. Een loopbaan- of ontwikkeladvies stimuleert werknemers om actief na te denken over hun toekomst. Dit helpt jou als ondernemer ook weer bij het vitaal houden van medewerkers en kan daarnaast behulpzaam zijn voor de strategische planning van je bedrijf.

Waarom VuurKracht?

VuurKracht heeft veel ervaring op het gebied van HRM en loopbaanadvies. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd om de competenties en ambities van jouw medewerkers naar boven te halen.

 

Een methode in de onderneming die werknemers in het bedrijf stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk

Waarom?

Het is als bedrijf belangrijk om te blijven leren en ontwikkelen om aan de vraag van de markt te kunnen voldoen.  Medewerkers blijven langer werkzaam binnen bedrijven waar ze de kans krijgen zich verder te ontwikkelen.

Wat?

Als ondernemer kun je subsidie aanvragen om je te laten ondersteunen of begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode die werkenden in je onderneming stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk. De regeling stimuleert om al succesvol bewezen projecten verder uit te breiden of op te schalen. Ook is het mogelijk subsidie aan te vragen om nieuwe methodieken op het gebied van leren en ontwikkelen in te voeren of te bedenken. Je kunt denken aan de volgende activiteiten.

Waarom VuurKracht?

Wij hebben diverse opdrachtgevers geholpen op het gebied van ontwikkelingsvraagstukken. Wij hebben een eigen ontwikkelingsprogramma ontworpen wat we aan kunnen passen aan de wensen van opdrachtgevers. Op deze manier hebben we al voor meerdere opdrachtgevers een eigen ontwikkelplatform ontworpen.

 

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek

VuurKracht staat klaar om je te ondersteunen bij deze belangrijke vraagstukken. Of het nu gaat om het doorlichten van je onderneming, het verstrekken van loopbaan- en ontwikkeladviezen voor je medewerkers, of het ontwikkelen van een methode om de kennis, vaardigheden en beroepshouding van je werknemers te stimuleren, wij zijn er om je te helpen. Onze specialisten bieden maatwerk en zoeken altijd naar de beste match voor jouw bedrijf. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek of vul het formulier onderaan de pagina in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je meer weten vraag dan de informatie aan!

Zij gingen jou al voor