Als ondernemer wil je graag het beste uit je bedrijf halen. Dat kan alleen als je werknemers beschikken over de juiste kennis en vaardigheden. Dat begrijpen wij bij VuurKracht als geen ander. Daarom willen we je graag wijzen op de SLIM-subsidie.

Met deze regeling kunnen mkb-ondernemingen en grootbedrijven maar liefst 60% van hun kosten voor scholing vergoed krijgen. Samenwerkingsverbanden kunnen zelfs tot € 500.000 aan subsidie ontvangen!

Hoeveel subsidie kun je ontvangen?

De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de grootte van je onderneming en de sector waarin je actief bent. Mkb-ondernemingen kunnen 60% tot 80% van hun kosten vergoed krijgen met een maximum van € 25.000 aan subsidie. Grootbedrijven in de sectoren horeca en recreatie kunnen tot € 200.000 ontvangen, terwijl grootbedrijven in de landbouwsector tot € 20.000 kunnen aanvragen.

Welke activiteiten vallen onder de regeling?

De SLIM-subsidie kan worden aangevraagd voor een reeks uiteenlopende activiteiten, het doel van de SLIM-subsidie is het verhogen van de kennis en vaardigheden van de medewerkers in je onderneming. Enkele voorbeelden van projecten waar wij bij zijn betrokken, zijn:

  • Het opstellen van een opleidings- of ontwikkelingsplan, waarin de scholingsbehoefte vanuit de onderneming in kaart wordt gebracht;
  • Het ontwikkelen van een leiderschapsprogramma of een andere vorm van een traineeship waarmee je intern medewerkers kunt opleiden;
  • Het ontwikkelen of invoeren van een methode om werknemers te stimuleren hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen tijdens het werk;
  • Het bieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg.

Afhankelijk van de vraagstukken zijn er nog heel veel andere mogelijkheden om je werknemers te laten groeien. Daag ons vooral uit met jouw vraagstuk!

De aanvraag van deze subsidie kan alleen binnen een bepaald tijdvak. Daarnaast is het goed om te weten dat het aanvragen van de SLIM-subsidie enige tijd in beslag neemt. Daarom is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met het aanvragen van de SLIM-subsidie en een plan te maken om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Praktische zaken

Projecten van individuele mkb-ondernemingen mogen maximaal twaalf maanden duren vanaf de dag van subsidieverlening. Projecten van samenwerkingsverbanden en grootbedrijven mogen maximaal vierentwintig maanden duren vanaf de dag van subsidieverlening.

Hoe dien je de aanvraag in?

Wil je gebruikmaken van de SLIM-subsidie? Dan helpen wij je graag verder. Bij VuurKracht hebben we ervaring met het aanvragen van subsidies en weten we precies waar we op moeten letten. Wij zorgen ervoor dat je aanvraag op tijd en op de juiste manier wordt ingediend, zodat jij je kunt richten op de groei van je bedrijf!

Maak van scholing een slimme investering en vraag vandaag nog de SLIM-subsidie aan via VuurKracht!

 

Zij gingen jou al voor