Silke, hoe is jouw weg naar het ondernemerschap geweest?

Ik ben ooit begonnen als schoonheidsspecialiste en ik kreeg toen erg veel last van allergieën. Na een aantal testen in het ziekenhuis bleek ik een parfumallergie te hebben. Op dat moment stortte mijn wereldje wel een beetje in, want het is erg lastig om met parfumallergie als schoonheidsspecialiste te werken. Ik ben vervolgens om mij heen gaan kijken naar andere mogelijkheden. Destijds zat ik ook in de bijstand en kreeg via een tip te horen dat je bij Bureau Zelfstandigen Fryslân een eigen onderneming kon starten. Dat leek mij in eerste instantie niets voor mij, maar na een aantal goede gesprekken met vrienden en familie heb ik besloten de gok te wagen. Vanaf toen is de bal gaan rollen en ben ik het idee van een eigen schoonheidssalon waarbij alles parfumvrij is, gaan uitwerken in een ondernemingsplan.

 

 

En hoe ziet jouw onderneming er nu uit?

Als starter besloot ik een samenwerking aan te gaan met een bestaande ondernemer. We zijn nu beide eigenaar van de schoonheidssalon Moaisa, maar ik heb wel mijn eigen boekhouding en spullen. In de vrijwel parfumvrije schoonheidssalon werken wij met een merk waar ik heel goed tegen kan. Ik heb nergens last van en kan mijn vak weer uitvoeren. De samenwerking verloopt ook heel goed en ik heb ook een groot klantenbestand. Het voelt alsof ik in een warm bad terecht ben gekomen en ik heb het hartstikke druk.

 

Wat fijn Silke! Goed om te horen. Hoe ervaar je de begeleiding naar het ondernemerschap door VuurKracht?

Ja, heel goed. Ik ervaar de coaching door Frouwkje als erg positief. Ik heb haar onlangs zelfs een behandeling gegeven. Tijdens de behandeling hebben we besproken of ik nog ergens tegenaan liep en hoe het met me ging. We hadden mooi een twee-in-één afspraak en dat was heel fijn, want ik ben momenteel heel erg druk met mijn onderneming. Frouwkje is heel toegankelijk en als er iets is dan mag ik haar altijd bellen of appen. Ik ben heel positief over de begeleiding van VuurKracht.

           

Adviseur Frouwkje Stüger:

"Silke heeft in slechts drie maanden een ondernemingsplan geschreven. De kans om samen te werken met salon Moaisa kwam op haar pad en sinds 3 oktober zijn ze los. Het lijkt wel alsof het allemaal zo heeft moeten zijn."

Zij gingen jou al voor