Morgen kan het anders!

Iedereen heeft wel eens zo’n moment waarop hij denkt: kan het niet anders? Vaak zit je vast in processen of een visie waardoor je mogelijkheden uit het oog verliest. Door na te denken over “Hoe kan het anders” zorg je ervoor dat je continu scherp blijft op hoe je processen kunt optimaliseren of veranderen. Het zijn vaak de kleine veranderingen die zorgen voor een grote impact in je bedrijf of bij jou als ondernemer.

Het begint al bij de start, wanneer jij van plan bent een eigen bedrijf te starten, is het belangrijk dat je een plan maakt dat onderscheidend is en dat jouw positionering in de markt verdedigt. Door zaken anders te benaderen en te gaan schrijven vanuit de klant in plaats vanuit het product of dienst, zul je zien dat je plan uniek is en past bij jou als ondernemer.

Als ondernemer ben je steeds bezig met alles in en om je bedrijf. Tientallen processen moet je managen en dat doe je vaak op de automatische piloot. Logisch, want wat we goed kennen of wat makkelijk gaat, daar denken we niet meer over na. Door jezelf de vraag te stellen: waarom doe ik het zo, help je jezelf om weer na te denken of de routinewerkzaamheden nog wel zo efficiënt zijn of dat je producten/diensten nog wel iets toevoegen aan je gestelde doelstelling. Natuurlijk kun je over deze vragen zelf nadenken, maar je kunt ook een ander bedrijf deze vragen laten stellen. Dit zorgt voor een objectieve kijk op jouw bedrijf/organisatie, waardoor je de processen of werkzaamheden binnen je bedrijf met andere ogen gaat bekijken waardoor ze anders en wellicht beter georganiseerd kunnen worden.

Veranderen gaat niet alleen om een financieel rendement of verbeterde bedrijfsprocessen. Veranderingen zorgen ook voor uitdaging, werkplezier, energie en rust. Kortom voor elk bedrijf of voor elke starter is omdenken het medicijn voor verbetering.

Maar hoe dan?

“Morgen kan het anders” is binnen VuurKracht een belangrijke leidraad. We lichten dit graag toe.

Morgen – Heel bewust kiezen we om verder te kijken, maar wel dichtbij. Je moet er zelf ook klaar voor zijn om te willen veranderen en het advies van externen ter harte te kunnen nemen en vervolgens om te zetten naar een actie. Morgen is het moment dat je het anders gaat doen, terwijl je vandaag de beslissing neemt om te willen veranderen. Is morgen dan geen afstel of uitstel?  Dat kan, want de stap zetten om echt te veranderen, valt in de praktijk niet mee. Wij kunnen jou hierbij helpen in het tempo dat jij wilt en jou zo helpen het proces te structureren en te optimaliseren.

Kan het – Ja, het kan! Al is het woordje KAN niet dwingend; onze adviseurs van VuurKracht zullen je inspireren en motiveren om te veranderen of zaken anders aan te pakken.

Anders – Anders is de mogelijkheid voor een andere benadering, waar je de voors en tegens tegen elkaar afweegt. Door dit inzichtelijk te maken word je bewustwording getrickerd, adviseurs, collega’s familie of je gezin denken mee, vaak vanuit een andere invalshoek, met als gevolg verrassende mogelijkheden. We spreken ook wel over laaghangend fruit: kleine wijzigingen met een relatief hoge impact/rendement. Het kost wat energie, maar levert veel op.

Dat is de kracht van andere vragen durven stellen en omdenken. Onze adviseurs hebben veel ervaring in het begeleiden van deze processen: van eenmalige clinics tot een structurele manier van leren omdenken. Wie wil nu niet veranderen? Iedereen houdt van vernieuwing en resultaat, wat voor type je ook bent of wat voor een gedragsstijl je ook hebt.

Om de eerste stap te maken met jou, jouw organisatie of bestuur, nodigen wij jou uit om te stappen in “De wereld van Verschil”. Dit is een superleuke teambuildingtool om anders te leren kijken naar jezelf, je collega’s en je bedrijf. Een volgende stap is dat we doelen gaan definiëren die gerealiseerd moeten worden zodat er gestart kan worden met de verandering. In overzichtelijke stappen wordt het veranderproces in kaart gebracht. Hierbij maken we gebruik van indicatoren zodat je ook kan meten waar je staat in het proces.

Kortom, wil je verbeteren, meer omzet, meer energie, meer rust in je organisatie, loyale klanten, maximaal rendement, besparen op kosten, duurzaam ondernemen of gewoon minder stress en meer plezier, en wil je weten of het morgen anders kan? Neem dan de eerste stap door contact met VuurKracht op te nemen en je te laten inspireren tijdens een vrijblijvend gesprek.

Doe het anders!

Anton van Nijkerk

Zij gingen jou al voor