Met zijn bedrijf Winchester Creatives richt Diederik Winchester Geertsema zich op product- en lifestylefotografie. Zijn stijl? Superknisperende, creatieve, stralende foto’s! Tot 2020 werkt Diederik vooral voor bedrijven, maar dat verandert als hij in 2020 zijn hond Buddy adopteert. Opeens realiseert hij zich: waarom ga ik niet mijn passie voor fotograferen en dieren combineren? Zo ontstaat zijn tweede bedrijf Plaatje van je maatje.

Diederik: “Ik vind het fantastisch om de ene dag in mijn studio met een product aan de slag te gaan en de andere dag bij mensen thuis of buiten hun dieren te fotograferen. Ik zou beide fulltime kunnen gaan doen, maar juist de afwisseling is heel leuk.”

De making of van de foto hierboven
De making of van de foto hierboven

Creativiteit en ondernemen kenmerken Diederik.  Ooit werkte hij als DJ en toen al combineerde hij beide zaken. Omdat hij steeds meer geïnteresseerd raakte in grafisch vormgeving, besloot hij dit te gaan studeren aan de kunstacademie, daar ontdekte hij zijn liefde voor fotografie.. Na zijn studie ging hij aan het werk als digitaal marketing coördinator bij een bedrijf in energiedrankjes. Een leuke baan, maar zijn hart lag bij fotograferen. Diederik wist het zo te regelen dat hij de productfoto’s mocht maken voor zijn werkgever. Zijn foto’s vielen ook op bij andere bedrijven, hierdoor kreeg hij steeds meer opdrachten van buiten af en ontstond het idee voor zijn eigen onderneming Winchester Creatives. De eerste tijd bleef Diederik nog als digitaal marketing coördinator werken, maar op een gegeven moment besloot hij de sprong te wagen en fulltime ondernemer te worden.

Omdat Diederik alleen werkt, was hij op zoek naar een sparringspartner om zijn ondernemerszaken mee te bespreken. Via via kwam hij in aanraking met ondernemerscoach Frouwkje Stüger van VuurKracht. Met Frouwkje bespreekt Diederik zijn ondernemersvragen, bedrijfsideeën en de keuzes die hij moet of wil gaan maken. Door haar nuchtere en empathische aanpak krijgt hij weer over- en inzicht, zodat hij de juiste knopen kan doorhakken en net even dat stapje extra zet om zijn doelen te bereiken.  

Zij gingen jou al voor