“Zelfstandig ondernemerschap vond ik altijd eng en onvoorspelbaar, zelfs wat ongrijpbaar. Ik wilde zekerheid en veiligheid, maar dat veranderde toen de coronacrisis toesloeg. Ik zat op een middag thuis en dacht: ‘Waar ben ik mee bezig? Ik wilde niet meer zoveel werken en onder de voorwaarden die door een ander bepaald zijn. Ik heb toen mijn ontslag ingediend en ben mijn bedrijfsidee verder gaan uitwerken én gestart.”

Daniëls achtergrond ligt in het onderwijs en de hulpverlening. Op latere leeftijd besloot hij een studie schoonheidsverzorging op te pakken en werkte vervolgens jarenlang als trainer van schoonheidsspecialisten voor een groot cosmeticamerk. Daniël deed dit werk met heel veel plezier en was zeer succesvol. Zo succesvol dat dit hem begon op te breken. Dit maakte dat Daniël voorzichtig begon na te denken over het zelfstandig ondernemerschap.

Al snel wist Daniël dat hij niet één, maar met twee verschillende bedrijven wilde starten. Hij besloot zich hierbij door VuurKracht te laten coachen. Samen met VuurKracht werkte hij zorgvuldig zijn bedrijfsideeën uit en bereidde hij de start van zijn bedrijf voor. Met zijn bedrijf Gendercare richt hij zich op transgenderzorg. Daniël: “Vanuit mijn bedrijf Gendercare bied ik ambulante begeleiding bij bijvoorbeeld de planning van praktische dagelijkse zaken. Daarnaast bied ik transitionele begeleiding, voor veel cliënten is de transitie een onoverzichtelijk en moeizaam proces.” Met zijn andere onderneming Huid Couture richt Daniël zich op huidverbeterende behandelingen. De combinatie van zijn twee bedrijven bevalt Daniël heel goed, vooral doordat het werk daardoor heel afwisselend is.

Omdat het ondernemerschap helemaal nieuw voor Daniël was, was hij blij dat hij gecoacht werd door VuurKracht. “Ik vind hun begeleiding heel fijn en goed. Omdat bij het starten van een bedrijf veel komt kijken, word ik door verschillende experts bijgestaan. Runa hielp mijn enthousiasme wat te temperen, zodat ik me beter kon focussen op bepaalde onderwerpen en in balans bleef. Heleen vind ik ook een kei. Zij brengt zaken heel goed tot de essentie terug door scherpe vragen te stellen. Daarnaast heb ik veel aan de ondernemerstrainingen gehad en het contact met de andere startende ondernemers. En de coaching heeft mij geholpen om te stoppen met denken in beperkingen en te leren denken in mogelijkheden! Ik zou iedereen aanraden zijn of haar hart te volgen en dat te doen waar de passie ligt. Wat vanuit het hart gedaan wordt kan namelijk niet snel fout gaan.”

Nieuwsgierig naar Daniëls bedrijven? Neem eens een kijkje op zijn website https://www.gendercare.nl/ of ga eens langs in zijn salon Huid Couture in Assen!

Zij gingen jou al voor