Toen Kevin nog maar een klein jochie was, wilde hij maar één ding: voetballen! Daarom was het voor Kevin een uitgemaakte zaak dat hij van zijn voetbalpassie zijn werk zou maken. Zijn droom was een sportacademie op te richten waar hij voetbaltraining aanbood aan kinderen van 7 tot en met 14 jaar. Kevin wist echter niet hoe hij dit moest aanpakken. Want hoe zet je een bedrijf op? En, minstens zo belangrijk, hoe vind je jouw klanten?

Via het Werkfestival Sneek kwam Kevin in contact met VuurKracht. Al snel stond de eerste afspraak gepland. Gedurende dit gesprek werd Kevin al snel steeds enthousiaster om van zijn droom werkelijkheid te maken en daadwerkelijk te gaan starten. VuurKracht heeft toen een voorstel gemaakt om Kevin te begeleiden naar zijn eigen onderneming. Hierbij was onze adviseur Niels Wolters zijn vaste aanspreekpunt en stond hij Kevin bij bij het uitwerken van zijn bedrijfsidee tot aan de realisatie van zijn bedrijf.

Hoe hebben we dit aangepakt?

We hebben in totaal vijf afspraken met Kevin gehad waarbij we vooral bezig zouden gaan met het opstellen van het ondernemersplan. Kevin is praktisch ingesteld, maar hij zag al snel in dat een ondernemersplan niet alleen nodig was voor de start, maar ook na de start van zijn eigen onderneming.

Bij het opstellen van zijn ondernemingsplan hebben wij het businessplan op 1-A4 gebruikt. Dit is een krachtige tool om zaken helder te krijgen, van doelstelling tot aan de actiepunten. Daarnaast zijn het ontwikkelen van je kernwaarden een belangrijk onderdeel tijdens het uitwerken van je bedrijfsidee. Zo belangrijk dat wij dat bij VuurKracht bedrijfs-DNA noemen. Vanuit  deze kernwaarden schrijf je jouw concept, je plan en je missie en visie. Je missie en visie zullen altijd onderdeel zijn van je bedrijf en borgen de oorsprong van jouw onderneming.

Tijdens de afspraken ontwikkelde VuurKracht naar aanleiding van de input van Kevin het concept. Dit concept hebben we breder getrokken dan alleen voetbal, zodat zijn bedrijf ook groeipotentie heeft richting andere sporten, zodat Kevin toekomstgericht kan ondernemen.

De doelstelling van Kevins bedrijf functioneerde als paraplu en deze vertaalden we samen met Kevin naar doelen, strategie, de te nemen acties en de financiële begroting. Vervolgens bedacht VuurKracht zijn bedrijfsnaam en pay off. Doordat we geregeld afspraken, had Kevin binnen drie maanden een plan en een concept en zo kon hij vanaf januari starten met zijn bedrijf.

Kevin ging tijdens dit proces doordacht te werk, waarbij VuurKracht meekeek, meedacht en waar nodig bijsprong. Zodra Kevin zijn ondernemersplan klaar had, zorgde hij voor zijn visitekaartje, website en social media én al heel snel kwamen de eerste aanmeldingen voor de Meijer Sport Academie binnen.

Ook nu blijft Kevin enthousiast werken aan zijn bedrijf waardoor de contouren van zijn bedrijf steeds meer zichtbaar worden. Gerealiseerde actiepunten tot nu toe: sportieve kleding voor de kinderen, autobelettering en berichten in de plaatselijke media over de start van de academie!

Als betrokken partner hadden wij het voorrecht nauw betrokken te zijn bij dit proces. Wij willen niets liever dat onze starters vliegend en goed voorbereid van start gaan. Een vliegende start had Kevin zeker, want het eerste gestelde doel werd binnen een maand al gerealiseerd! Nu is het voor Kevin een zaak van bijstellen en daarop anticiperen.

Zondag 7 maart 2021 is Kevin echt gestart met de eerste trainingen. Wij waren erbij en maakten een leuke video waarin Kevin vol trots verteld over zijn bedrijf en zijn ervaring met VuurKracht.

VuurKracht Starters Kevin Meijer - YouTube

 

Wil jij van je droom of passie werkelijkheid maken en je onderneming starten? Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een kop koffie!

 

Door: Anton van Nijkerk

Zij gingen jou al voor