Voor jezelf beginnen met behoud van uitkering

Als je een bijstandsuitkering hebt kun je in veel gevallen een eigen bedrijf beginnen met behoud van uitkering. Dat kan met de Bbz-regeling. Je kunt dan veilig starten zonder dat je je zekerheid kwijt bent. 

VuurKracht heeft met veel gemeenten een samenwerking over het begeleiden van mensen richting een eigen bedrijf. We kennen de regelgeving rondom ondernemen met een uitkering en hebben al veel mensen begeleid naar zelfstandig ondernemerschap. 

Bbz kun je echter niet zomaar aanvragen. Je hebt een ondernemingsplan nodig. Wij helpen bij het uitdenken van je plannen tot een mooi bedrijfsidee. Ook geven we je de handvatten voor het schrijven van je ondernemingsplan. Je krijgt feedback van ons op je plan en we helpen je met je financieel plan. Moet je een krediet aanvragen om te kunnen starten? Ook daar hebben we al veel zelfstandigen met succes mee geholpen. 

Waarom wil jij een eigen bedrijf?

Je hebt een idee in je hoofd en wilt daarmee voor jezelf beginnen. Of je bent ergens goed in en wilt dat als zelfstandig ondernemer gaan doen. Heb je een duidelijke missie in het leven? Of ben je gewoon te eigenwijs om voor een baas te werken? Het maakt niet uit wat jouw reden is. Als een eigen bedrijf voor jou een uitkomst is, helpen we je graag. 

Hoe begin je een eigen bedrijf?

Maar hoe pak je dit nu precies aan? Hoe zit dat met de boekhouding en de belastingdienst? Hoe maak je tegenwoordig reclame waarmee je gezien wordt? En hoe zit dat met algemene voorwaarden en privacywetgeving? En, is er wel vraag naar jouw product of dienst? En hoe krijg je eventueel een financiering voor de start?

Zoveel dingen om uit te zoeken…

Het zijn onzekere tijden en juist daarom kun je de handvatten gebruiken om verder te komen. Een eigen bedrijf is een prachtige manier om je te ontwikkelen.

Als je door VuurKracht begeleid wordt krijg je een voorsprong op het gebied van kennis over ondernemen. Ook ga je direct aan de slag met het toepassen van je kennis en inzicht.

Vaak zijn er via gemeentes diverse mogelijkheden.

Wil je meer weten, vraag dan een kosteloos kennismakingsgesprek met ons aan. 

Wil je meer weten vraag dan de informatie aan!

Zij gingen jou al voor