“Ik geloof dat achter ieder gezicht een inspirerend verhaal schuilt. Jouw verhaal inspireert anderen, helpt anderen, simpelweg door het te vertellen. Er zijn zoveel verhalen die het verdienen om verteld te worden. Door deze verhalen te delen, kunnen we samen een mooiere en betere wereld creëren.” 

“Voordat ik mijn bedrijf startte, liep ik al jaren rond met het idee dat ik mensen wilde portretteren. Het past bij mij, als ik kind was ik al open en nieuwsgierig. Nu heb ik hier een prachtige vorm voor gevonden. Ik portretteer ondernemers en organisaties door middel van tekst, fotografie en video. Ook word ik ingehuurd door ‘privépersonen’, bijvoorbeeld voor een fotoshoot of het filmen van een bruiloft. Voor mij zijn het allemaal Stories of Inspiration. Samen met ondernemers creëer ik op deze manier content die ze vervolgens zelf kunnen gebruiken voor hun marketingcommunicatie.” 

"Voor mij was het een mindswitch om daadwerkelijk geld te gaan vragen voor de dingen die ik doe."
Lotte Gerland

Lotte’s eigen inspirerende verhaal begon toen zij op topniveau volleybalde, naast haar studie communicatie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Door blessures, als gevolg van de chronische ziekte reuma, moest ze hier echter mee stoppen. Lotte: “Rond die tijd kreeg ik de kans om stage te lopen in Suriname. Deze stage haalde me uit het stramien van de topsport: sporten, eten, slapen. Ik kreeg daar voor het eerst het gevoel dat het allemaal wel goed komt, zelfs als het even niet zo lijkt. Dat gevoel van vertrouwen heeft me nooit meer verlaten.”

“Na mijn studie ging ik op zoek naar werk in het buitenland en kon ik via via aan de slag bij een groot warenhuis in mijn geliefde Suriname. Ik begon als marketing-assistent, maar was binnen de kortste keren marketingmanager. Fantastisch vond ik het daar. Het was één grote leerschool. Ik kreeg alle ruimte om dingen te organiseren, waaronder de grote opening van het uitgebouwde warenhuis. Dat was een grote happening. Je moet je voorstellen dat zoiets in Paramaribo groot nieuws is waarbij live TV, radio en alle kranten aanwezig zijn. Ik ontdekte dat ik organiseren ontzettend leuk vind. Samen met je collega’s zo’n mooi evenement neerzetten, gaf echt een kick! Uiteindelijk ben ik voor de liefde en een nieuw avontuur terug naar Nederland gegaan.”

“Toen ik terug was, werd ik getipt om de mogelijkheid te starten als ondernemer eens uit te zoeken.

Ik ging nadenken over het idee wat ik al zo lang in mijn hoofd had: inspirerende verhalen optekenen. Via de gemeente Groningen kreeg ik de kans om als startende ondernemer hierbij gecoacht te worden door VuurKracht. Dit voelt nog steeds als een groot cadeau.” 

“Tijdens de trainingsbijeenkomsten voor startende ondernemers van VuurKracht, ben ik bezig gegaan om een businessmodel te ontwikkelen voor mijn bedrijfsidee. Door de trainingen leerde ik op een andere manier naar mijn idealistische idee te kijken. Ik ontdekte dat ondernemers en organisaties er behoefte aan hebben om hun verhaal goed naar buiten te brengen, onder andere via sociale media. Bij VuurKracht heb ik geleerd wat er bij het opzetten van je eigen bedrijf komt kijken zoals het financiële plaatje, de marketing en het managen van je eigen verwachtingen. Als ik de trainingen niet had gevolgd, zoals de financiële trainingen, dan had ik een veel naïever beeld gehad van het ondernemerschap. Voor mij was het een mindswitch om daadwerkelijk geld te gaan vragen voor de dingen die ik doe. Naast het inhoudelijke deel, is het ondernemerschap op zichzelf ook een vak apart. Ik vind het ontzettend leuk me hierin verder te ontwikkelen.”

“Het was inspirerend om samen met een groep startende ondernemers aan je eigen en elkaars bedrijfsideeën te werken. Het werkt heel inspirerend, veel beter dan in je eentje, alleen op je eigen slaapkamertje. Ik maak er voor de buitenwereld nooit een geheim van dat ik een starter ben. Voor mij is het een manier me te onderscheiden. Ik breng enthousiasme en onbevangenheid. Ik wacht niet tot alles ready in perfect is. Als startende ondernemer moet je het lef hebben om gewoon te gaan.

Meer weten over Lotte’s bedrijf? Check dan haar site, Instagram, Facebook, YouTube Channel of LinkedIn.

Zij gingen jou al voor