Bel VuurKracht 050 535 15 48

UWV Werkfit en Naar werk - Bbz

De overheid heeft belang bij een gezonde economie en stimuleert het zelfstandig ondernemerschap op verschillende manieren. Er zijn een aantal regelingen waar u als ondernemer gebruik van kunt maken voor de begeleiding via VuurKracht:

  • UWV Werkfit
  • UWV Naar werk
  • Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz)

UWV Werkfit
Wanneer u een Wajong-, WIA- of ZW-uitkering ontvangt en u heeft plannen om een eigen bedrijf te starten, dan is het Werkfit-traject van het UWV misschien iets voor u. Gedurende dit traject krijgt u de mogelijkheid om te onderzoeken of het ondernemerschap iets voor u is en de start van uw bedrijf voor te bereiden, bijvoorbeeld door het schrijven van een ondernemingsplan.

Lijkt u dit wat? Dan kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we uitgebreid uw bedrijfsidee en bekijken we of er kansen in de markt liggen voor uw idee. Aan het einde van het gesprek overleggen we met u of het zinvol is om een traject in te zetten. Zo ja, dan nemen we in overleg met u contact op met uw arbeidsdeskundige van het UWV.
Ook kunt u contact opnemen met uw werkcoach/arbeidsdeskundige en vragen naar de mogelijkheden voor het inzetten van dit traject bij VuurKracht.

UWV Naar Werk
Bent u al gestart met uw bedrijf (vanuit Wajong-, WIA- of ZW-uitkering) , maar zou u graag uw bedrijf steviger neer willen zetten en/of willen uitbouwen en hierbij begeleiding willen ontvangen? Dan is een traject Naar werk mogelijk voor u geschikt. Onze coaches zijn ervaren en deskundig en onderzoeken samen met u hoe zij u het beste kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld door u te adviseren op het gebied van marketing en acquisitie en bedrijfsfinanciën of door u te helpen met het aanbrengen van structuur in een werkdag.
Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we samen of en hoe we u kunnen helpen met uw bedrijf.

Informatie voor arbeidsdeskundigen UWV
We zijn bekend onder de naam VuurKracht. Dit is onze handelsnaam waarmee we werkzaamheden voor het UWV uitvoeren. Deze handelsnaam valt onder Kant & Kroon BV. Onder deze naam zijn wij terug te vinden in het systeem van het UWV.

Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz)
Als u vanuit een bijstandsuitkering een eigen bedrijf wil starten, kunt u gebruik maken van de Bbz (2004). Samen met VuurKracht kunt u in het voorbereidingsjaar (VBJ) de plannen voor uw eigen bedrijf opzetten. Met een praktische insteek gaan we graag samen met u aan de slag!

Zij gingen jou al voor