Bel VuurKracht 050 535 15 48

Subsidieadviseur

Subsidie aanvragen voor jouw bedrijf? Denk je daar wel eens over na, maar deins je terug voor het aanvragen hiervan? Dat snappen we, want het is een flinke klus! Het begint met welke subsidie voor jou het meest geschikt is, dan moet je toetsen of je wel in aanmerking komt voor de subsidie, vervolgens moet je behoorlijk wat vragen beantwoorden en gegevens aanleveren. Toch is een subsidieaanvraag de moeite waard, het kan jouw bedrijf net de boost geven die het nodig heeft.

En het mooie is, wij kunnen je hierbij begeleiden. Wat kunnen wij voor jou betekenen? Samen met jou zoeken we uit welke subsidie voor jou als ondernemer geschikt is, wij doen vervolgens de aanvraag en de afwikkeling hiervan en we bieden ondersteuning in het naleven van de voorwaarden.

Wij hebben al veel ondernemers succesvol begeleid in het aanvragen van subsidies. We kennen dus de ins en outs van het proces en ondersteunen jou hierbij graag. Het onderzoek doen wij kosteloos en daarna werken wij op basis van no pay no cure. Zo hebben we een gezamenlijk belang in een succesvolle toekenning van de subsidie. Afhankelijk van de complexiteit van de subsidie spreken we van te voren af wat de kosten zijn van de aanvraag.

Subsidies 

Er zijn heel veel verschillende subsidies beschikbaar, we lichten hieronder er een paar uit die voor veel bedrijven snel toepasbaar zijn.

SLIM-subsidie
Als ondernemer wil je graag het beste uit je bedrijf halen. Dat kan alleen als je werknemers beschikken over de juiste kennis en vaardigheden. Dat begrijpen wij bij VuurKracht als geen ander. Daarom willen we je graag wijzen op de SLIM-subsidie. Met deze regeling kunnen mkb-ondernemingen en grootbedrijven maar liefst 60% van hun kosten voor scholing vergoed krijgen. Samenwerkingsverbanden kunnen zelfs tot € 500.000 aan subsidie ontvangen!

De voucherregeling
Veel provincies hebben een voucherregeling voor ondernemers. Deze regeling is bedoeld om bedrijven te helpen in processen zoals bedrijfsontwikkeling van startup naar scale-up, rendementsverbetering, veranderingen, hrm-vraagstukken, bedrijfsbeëindiging, salesplannen, marketingplan, etc. Deze subsidie is relatief makkelijk aan te vragen voor zeer veel toepassingen binnen het ondernemerschap.

Via-regelingen
Deze subsidie is bedoeld voor ondernemers die hun bedrijf toekomstproof willen maken, maar hiervoor niet zelf alle kennis in huis hebben. Met deze subsidie kun je een onafhankelijke deskundige inschakelen die jou als ondernemer helpt verder te komen.

MIT-regelingen
De Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren stimuleert innovatie bij het midden- en kleinbedrijf over regiogrenzen heen. Heb je bijvoorbeeld een prototype gebouwd dan kun jij de haalbaarheid van je plan/product laten toetsen. De subsidie is dan bedoeld om een externe partij een haalbaarheidsonderzoek te laten uitvoeren zodat jij meer weet over de slagingskans van je nieuwe product. Ook kun je bijvoorbeeld gaan samenwerken met een partner om de kennis te bundelen bij een nieuwe dienst of product. 

Subsidie verduurzaming  
Wil je bijdragen aan de energietransitie en investeren in je bedrijfshal, kantoor of winkel om zo deze duurzaam te maken? Dan kun je gebruik maken van verschillende regelingen. Verduurzamen is nu één van de belangrijkste maatschappelijke thema's en daarmee zorg je niet alleen voor een financieel rendement, maar draag je ook bij aan de nieuwe toekomst waar duurzaam ondernemen een vereiste wordt. Het energielabel zal in 2022 verplicht worden voor kantoren. Dus maak nu gebruik van de tegemoetkomingen vanuit de overheid.

WBSO
Wet Bevordering Speur en ontwikkelingswerk is bedoeld als een stimulatie om te blijven innoveren in een heel breed spectrum in het ondernemerschap. Vereiste is dat je vooraf een plan opstelt en deze vervolgens indient. Na de toekenning is een goede urenadministratie essentieel.  Dit om te voorkomen dat de subsidie wordt teruggevorderd.

Subsidie praktijkleren
Deze regeling is in het leven geroepen om je personeel te laten doorleren om zo je werknemers aan je bedrijf te blijven binden en bij te dragen aan de kenniseconomie. Voor diverse opleidingsniveaus waarin het bedrijf begeleidend leren (BBL) toegepast, zijn er subsidies beschikbaar.

Wil je meer weten over subsidies of hoe wij je hierbij kunnen ondersteunen? Maak dan een vrijblijvend afspraak voor een kop koffie met een van onze adviseurs.

Wat kenmerkt VuurKracht?

Daadkrachtig in advisering
Innovatief in oplossingen
Groot regionaal netwerk
Transparant en duidelijk
Persoonlijke sparringpartner
Jouw doelstelling voorop

Wil je meer weten vraag dan de informatie aan!

Zij gingen jou al voor