Bel VuurKracht 050 535 15 48

Maak je bedrijf verkoopklaar

Je hebt jarenlang gebouwd aan je bedrijf maar er komt een moment dat je de sleutels moet overdragen, één van de belangrijkste elementen is dat je bedrijfs-DNA overgedragen wordt. Je wilt graag dat de nieuwe eigenaren dit verder gaan uitbouwen, dat maakt je trots! Bij het verkoopproces aan zoon of dochter, nieuwe kopers of een fusie komen heel veel verschillende aspecten kijken: emotioneel, operationeel, financieel en fiscaal. Dit proces kost tijd, begin dus op tijd om een plan van aanpak te maken en je hierin deskundig te laten adviseren. VuurKracht kan zowel de verkopende partij als kopende partij hierin begeleiden, we brengen de processtappen in kaart en stippelen de route naar de overdracht gedetailleerd uit.

Juiste planning
Het verkopen van je bedrijf is meer dan alleen een economische transactie, het afstand doen van iets wat je hebt opgebouwd, is een emotioneel proces, dit wordt vaak onderschat. Een gedegen voorbereiding, tijd nemen en de juiste beslissingen op het juiste moment zorgen ervoor dat je afstand kan nemen en het emotionele proces goed wordt gemanaged.

Wel of niet investeren
Jouw bedrijf bedrijfsfit houden is het allerbelangrijkste! Een veel gemaakte denkfout is niet meer investeren in je bedrijf, omdat je het toch gaat verkopen. Investeringen moeten verantwoord zijn en bijdragen aan je doelen. Afhankelijk van de gestelde doelen is investeren voordat je gaat verkopen meestal gezond en positief voor de verkooptransactie. Een verkoopprijs van je bedrijf bestaat uit heel veel elementen, maar een van de belangrijkste is hoe fit is je bedrijf; een koper heeft niets aan apparatuur dat al ruim is afgeschreven en niet meer voldoet aan de gestelde toekomstdoelen. De kopers zullen hier rekening mee houden wat gevolgen heeft in de overnameovereenkomst.

VuurKracht ondersteunt, daagt uit en fungeert ook als stok achter de deur om je plannen te verwezenlijken, en vooral om je te helpen met alle facetten die bij het verkopen van overdragen van een bedrijf komen kijken.

Zij gingen jou al voor